L'Hospital Universitari Vall d'Hebron

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és un complex sanitari, docent i investigador, amb més de 22 edificis i més de 6.000 professionals, al servei de la salut i dels pacients. Amb un pressupost de 530 milions d’euros, el complex hospitalari més gran de Catalunya i un dels més grans de l’Estat espanyol, està geogràficament ubicat al peu de la serra de Collserola, al nord de la ciutat de Barcelona, i la seva àrea d’influència inclou els barris d’Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu, i la ciutat de Montcada i Reixac, amb una població de més de 400.000 habitants. L’Hospital és referent per a Catalunya, Espanya i l’àmbit internacional en procediments terciaris d’alta complexitat. Concretament, és referència estatal en 20 grups de patologies CSUR (centres, serveis i unitats de referència del Sistema Nacional de Salut) i referència a Catalunya per a terciarisme en cremats, lesionats medul·lars, pacients amb politraumatismes, síndrome de Marfan, malalties inflamatòries intestinals, esclerosi múltiple, neonatologia i cirurgia fetal.

En aquest sentit, l’Hospital aposta per una nova medicina dirigida cap a la frontera del coneixement. Una medicina que, des de la comprensió del funcionament de les biomolècules i els processos biològics, sigui capaç d’introduir intervencions innovadores per potenciar el desenvolupament d’una societat més sana i solidària.

El complex hospitalari està estructurat en tres grans àrees assistencials: Àrea General, Àrea Maternoinfantil i Àrea de Traumatologia i Rehabilitació. Al Parc Sanitari Pere Virgili, situat en un recinte pròxim, hi ha la Unitat de Cirurgia sense Ingrés; alhora, l’Hospital estén la seva activitat a diferents centres d’atenció primària (CAP) del territori.

Amb més de 1.000 llits, l’Hospital aposta per un model de gestió que situa el pacient com a centre de les seves actuacions i adquireix un compromís amb el futur mitjançant la docència, la recerca i la innovació, alhora que impulsa la participació en projectes catalans, estatals i europeus d’investigació. La qualitat és doncs, un referent per als professionals de l’Hospital, per la qual cosa ha adquirit un reconegut prestigi nacional i internacional, i participa en les iniciatives del Departament de Salut i l’empresa pública Institut Català de la Salut, al qual pertany.

El complex hospitalari engloba pràcticament totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques i disposa de les modalitats assistencials i de les cures infermeres que necessita per a la seva cobertura, així com serveis clínics i unitats clíniques de suport, centres docents universitaris, empreses públiques de serveis sanitaris, centres de recerca, laboratoris i altres instal·lacions que completen l’activitat assistencial de l’Hospital.